کد خبر: ۲۹۲۸۹۵
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۱
اتحادیه مرغداران گوشتی: با تولید 3 میلیون تن در سال

ایران از واردکننده به صادرکننده مرغ تبدیل شده است 

 
 
 
رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: ایران با تولید سه میلیون تنی در سال از واردکننده به صادرکننده مرغ تبدیل شده است. 
علی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره تامین گوشت مرغ و خوراک طیور در دولت سیزدهم توضیح داد: آنچنان که شواهد امر گویاست تولید مرغ در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. در سال ۱۴۰۲ در همین روزها با کمبود مرغ روبه‌رو بودیم و برای تامین نیاز مردم به گوشت مرغ به واردات متوسل شدیم اما امروز پس از یک سال مازاد این نوع گوشت در بازار وجود دارد و حتی صادرات مرغ در سال جاری آغاز شده در حالی که پیش‌تر ذخایر استراتژیک کشور از برزیل وارد می‌شد. 
وی افزود: مرغداران بخشی از سال ۱۴۰۲ را با کمبود جوجه یک‌روزه و کنجاله پشت‌سر گذاشتند و قیمت جوجه تا ۳۰ هزار تومان در هر کیلوگرم و نرخ کنجاله سویا هم تا 
۴۰ هزار تومان در هر کیلوگرم پیش رفته بود اما اکنون قیمت جوجه حدود ۲۵ هزار تا ۲۷ هزار تومان و قیمت کنجاله سویا حدود ۲۱ هزار تومان است. 
رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: فراهم آمدن شرایط افزایش تولید مرغ به کاهش قیمت در بازار برای مصرف‌کننده انجامید و تولیدکننده هم توانست تولید بیشتری داشته باشد. با این حال این مصرف‌کنندگان نهائی در زنجیره تولید بودند که از شرایط جدید بیشتر منتفع شدند. اکنون تولید مرغداران به سه میلیون تن در سال رسیده که مازاد بر تقاضای کشور است. 
ابراهیمی در پاسخ به اینکه صادرات می‌تواند تعادل از دست رفته را به بازار بازگرداند، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۳هزار تن مرغ از ایران صادر شده و مقصد صادراتی هم عمدتا عراق بوده است.
وی یادآور شد: برای متعادل کردن بازار هم باید رویه کنونی تولید را مدیریت کرد و هم محصول با کیفیت بهتر و بسته‌بندی مطلوب‌تر تولید کرد تا مرغ ایرانی جای خود را در بازارهای صادراتی پیدا کند. مشتری‌های خارجی برخلاف ایرانی‌ها متقاضی مرغ در اندازه کوچک هستند که وزن آنها نباید از یک و نیم کیلوگرم بیشتر باشد؛ با همه اینها اتحادیه مرغداران در تکاپو برای ایجاد واحدهای تولید مرغ ویژه صادرات در استان‌هاست. همچنین لازم به ذکر است که در سال‌های گذشته اگر صادراتی صورت می‌گرفت از مازاد مرغ مصرفی کشور بود اما امروز به تولید ویژه صادرات روی آورده‌ایم. 
رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در تشریح بازارهای صادراتی مرغ ایران توضیح داد: در عراق بازارهای بغداد، بصره و اقلیم کردستان را در اختیار داریم. صادرات به پاکستان و عمان به صورت آزمایشی صورت می‌گیرد و هفته آینده هم سفری به روسیه برای مذاکره در زمینه صادرات به این کشور خواهیم داشت.